over stal van der velden

Stal van der Velden in Groessen richt zich op kleinschalige wijze op het (op)fokken van veelzijdige Gelderse paarden. Louis van der Velden is in 1965 begonnen met fokken van welsh pony’s en na enkele jaren overgestapt naar de paarden. In 1981 kocht Louis, Parelstraum, waarmee zijn voorliefde voor het Gelderse paard is begonnen. In 1984 besluit Louis nog een Gelders paard aan te kopen, dit was Cealoog waarmee hij vele keuringssuccessen heeft geboekt. Deze twee merries staan aan de basis van onze fokkerij. Helaas hebben wij van Parelstraum geen merrie voor onze fokkerij kunnen behouden en is in 1993 de merrie Sonjastraum, die terug gaat op de moederlijn van Parelstraum, aangeschaft.

Dochter Marloes is opgegroeid met de Gelderse paarden en wil de fokkerij voortzetten. Ook kleindochter Meggie is met het paardenvirus besmet, zij rijdt enkele paarden onder het zadel.

Op dit moment hebben wij vier keurmerries waarmee gefokt wordt en staan er doorgaans enkele nakomelingen op stal. De fokkerij is Inmiddels uitgegroeid tot een predikaatrijke en prestatiegerichte stam. De paarden uit onze fokkerij scoren zowel op keuringen aan de hand, voor de wagen (mennen) als onder het zadel (dressuur en springen). Meer informatie over de paarden vindt u onder de knop PAARDEN.

Sinds juni 2009 is onze stal door de Stichting Zeldzame Huisdieren uitgeroepen tot erkend fokbedrijf voor Gelderse paarden. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over de Gelderse fokkerij van stal van der Velden.

 
©1Point Advise - Webdesign Sitebouw Hosting